nieuws

ASR benoemt twee nieuwe commissarissen

Branche 1659

ASR benoemt twee nieuwe commissarissen

ASR Nederland N.V. is voornemens om Sonja Barendregt en Stephanie Hottenhuis tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 31 mei 2018 voor te dragen als leden van de Raad van Commissarissen van ASR. Barendregt heeft gewerkt bij PwC en Hottenhuis bij Arcadis.

Sonja Barendregt (1957) begon haar loopbaan in 1975 bij een van de rechtsvoorgangers van accountants- en belastingadviesbureau PwC en was daar tussen 1998 en 2017 partner, gespecialiseerd in de financiële sector. Barendregt was onder andere voorzitter van PwC’s internationale pensioengroep en verantwoordelijk voor het thema diversiteit. Sinds 2017 is zij lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank.

Stephanie Hottenhuis (1965) was van 2012 tot begin maart 2018 lid van de Raad van Bestuur van advies- en ingenieursbureau Arcadis. Sinds 1996 is zij daar werkzaam geweest in diverse managementposities in Europa en Azië. Voor haar benoeming in de Raad van Bestuur was zij verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van Arcadis buiten Nederland. Sinds 2013 is Hottenhuis lid van de Raad van Commissarissen van TenneT.

Man-vrouw verhouding

Kick van der Pol, voorzitter RvC ASR Nederland: “Met de komst van Sonja Barendregt en Stephanie Hottenhuis wordt de RvC versterkt met een flinke dosis ervaring en expertise. Sonja is een zwaargewicht op het gebied van financiën en Stephanie voegt kennis toe op het terrein van het besturen van beursgenoteerde bedrijven, klantgerichtheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast ben ik er trots op dat we met de toetreding van deze twee dames de verhouding tussen mannen en vrouwen in de RvC naar 50% gaat”.

Na de benoeming van beide kandidates bestaat de RvC uit zes leden: Kick van der Pol (voorzitter), Cor van den Bos, Annet Aris, Herman Hintzen, Sonja Barendregt, Stephanie Hottenhuis. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor beide benoemingen. Na benoeming door de AVA zullen beide kandidates per 31 mei 2018 toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Reageer op dit artikel