nieuws

Appende fietser schuldig aan dodelijk ongeval

Branche 1576

Appende fietser schuldig aan dodelijk ongeval

Een 23-jarige vrouw uit Arnhem is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur omdat zij een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt. De vrouw was druk met haar smartphone en zag daarom een 83-jarige vrouw met een rollator die op het fietspad liep, over het hoofd.

De fietsende vrouw botste vol op de bejaarde vrouw en viel met haar fiets over haar heen. De vrouw overleed twee dagen later aan haar verwondingen.

Te lang afgeleid

Volgens de rechtbank is de vrouw  “te veel en te lang” afgeleid geweest door haar smartphone. “Het ongeval is daarmee veroorzaakt door aanmerkelijke onoplettendheid van de vrouw en dus aan haar schuld te wijten”, aldus de rechtbank in Zutphen.

Wat betreft het verhogen van het bewustzijn van onze fietsende medeweggebruikers heeft de verzekeringsbranche nog geen bewustzijnscampagnes ontwikkeld. Wel is er het laatste jaar steeds meer aandacht voor de gevolgen van het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden ontstaan bij verzekeraars. Zo kwam bijvoorbeeld Interpolis vorig jaar met een bewustwordingscampagne gericht op het tegengaan van het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur.

Reageer op dit artikel