nieuws

Am:dag verhuist naar Van Nelle Fabriek

Branche 1645

Am:dag verhuist naar Van Nelle Fabriek

De am:dag gaat verhuizen! De editie van 2018 vindt plaats in de historische Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Na jarenlang in de Utrechtse Jaarbeurs is het tijd voor verandering. Op dinsdag 20 november staat het volgende thema centraal: ambition: the future is bright.

“Het Beatrixtheater en de Expohal hebben bezoekers en partners jarenlang veel gebracht, maar het plafond is bereikt”, aldus Jannie Benedictus, hoofdredacteur van am. “In Utrecht groeien we uit ons jasje. Bovendien kent de bezoeker het congres inmiddels als zijn broekzak. Dat is aan de ene kant een compliment, maar wij willen onze bezoekers een verrassend, interactief en compleet concept geven.”

Waar voorheen de beursvloer en de parallelsessies gescheiden werelden waren, komt in de Van Nelle Fabriek alles samen op een zinderende beurs. Er is een sterk plenair programma met topsprekers en debat. Er zijn korte, krachtige inloopsessies op de beursvloer en langere sessies in expertzalen. Bovendien wordt de programmering flexibeler, waardoor bezoekers hun eigen middag meer kunnen sturen.

Sociale innovatie

In de Van Nelle Fabriek die tussen 1927 en 1929 is gebouwd, werd koffie, thee en tabak geproduceerd. De fabriek was bijzonder omdat er werd gezorgd voor licht, lucht en ruimte voor het personeel. Die konden ook beschikken over faciliteiten zoals douches, een kantine, een bibliotheek, meditatieruimtes, sportvelden en een gymzaal. De Van Nelle fabriek was één van de eerste organisaties met een pensioenfonds en zo een bekend voorbeeld van sociale innovatie.

Foto N. de Jong, RCE

Reageer op dit artikel