nieuws

Start-up InsureApp sleept Paris Fintech award binnen

Branche 4903

Start-up InsureApp sleept Paris Fintech award binnen

Start-up InsureApp heeft eind januari een Paris Fintech Forum Award gewonnen. 800 bedrijven hadden zich aangemeld om te pitchen. Uit de 60 pitches van dag één van het twee-daagse event heeft InsureApp de Paris Fintech Award gewonnen voor beste start-up.

Tijdens deze pitch heeft Jochem Davids, CEO van InsureApp, zoals hij zelf zegt, ‘de problemen benoemt waar veel banken, verzekeraars en telco’s tegen aanlopen’. Davids: “Veel klanten hebben maar weinig kennis waardoor een individueel aanbod niet mogelijk is. InsureApp lost dit probleem op door een platform te bieden aan banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en retailers. Zij kunnen data integreren/embedden in hun bestaande app. InsureApp zorgt er voor dat er op basis van de smartphone sensors een profiel van de klant samengesteld wordt”.

Davids verliet vorig jaar het claimsmanagement en expertisebedrijf CED en werd CEO van InsureApp, een InsurTech start-up die via de smartphone verzekeringen op maat aanbiedt. Via een app op de smartphone worden er realtime verzekeringen aangeboden die rekening houden met het (actuele) gedrag, de omgeving en de lifestyle van de verzekerde. De app maakt daarbij onder meer gebruik van de data die de sensoren van de smartphone genereert, onder meer GPS en Gyroscope.

Reageer op dit artikel