nieuws

‘Rabobank zet mes in lokale banken’

Branche 15635

‘Rabobank zet mes in lokale banken’

Rabobank is van plan 13 van de 103 lokale bankorganisaties op te doeken en bij nog eens 78 banken wordt de dienstverlening teruggeschroefd. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. De krant bericht over plannen van de commissie Bankieren 3.0 die begin maart worden gepresenteerd aan de ledenraad. Er zouden 5.000 banen bij deze operatie verdwijnen.

Volgens het FD wil Rabobank over twee jaar 24 uur per dag en 7 dagen per week volledige digitaal werken. Dat heeft gevolgen voor het aantal bankorganisaties. Voor dertien lokale Rabobanken valt het doek. De bank wil twaalf regionale hoofdkantoren inrichten. Die moeten het zwaartepunt worden in de dienstverlening. Deze organisaties zullen veel medewerkers tellen en klanten kunnen er voor alle diensten terecht.

Basale dienstverlening

De 78 kleinere lokale Rabobanken gaan alleen nog “de meest basale dienstverlening” bieden, aldus de krant. De coöperatie denkt dat met de hele operatie 5.000 banen kunnen worden geschrapt. Die maken volgens het FD al deel uit van een eerder aangekondigde reorganisatie van 12.000 arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel