nieuws

Millennials blijven weg bij koude Hypo TakeAway-koffiebar

Branche 5686

De Hypo Take-Away, een concept bedacht door Hypotheek24.nl, sluit tijdelijk de deuren. De koffiebar werd vorig jaar oktober geopend met als achterliggende idee dat het traditionele hypotheekkantoor op de hoek de beste tijd heeft gehad. De ‘hippe’ koffiebar is voornamelijk gericht op millennials.

Millennials blijven weg bij koude Hypo TakeAway-koffiebar

Volgens salesmanager Chris Oosterling van Hypotheek24.nl zijn de deuren tijdelijk gesloten en alleen geopend op afspraak omdat er bijna geen inloop is. Dit komt volgens hem onder andere omdat er nauwelijks reclame is gemaakt voor het concept. Oosterling voegt toe dat de deuren tijdelijk dichtgaan vanwege een verbouwing.

Oosterling vermoedt dat de inloop minder is vanwege het koude weer. “Het pand aan de Ferdinand Bolstraat heeft enkel glas, en dat is tevens één van de noodzakelijke aanpassingen die we moeten verrichten hier.” Volgens Oosterling gaan de deuren volgende week ‘gewoon weer open’.

Volgens oprichter Peter Ruys staat het concept nog gewoon overeind. “We hebben alleen deze koude periode aangegrepen om een verbouwing te doen en voeren nu de adviesgesprekken op afspraak. We hebben er zo’n twee a drie per dag. En vanaf volgende week zijn we weer open.” Volgens Ruys is het zelfs de bedoeling om nog twee vestigingen van de Hypo TakeAway te openen in andere steden.

Starters

Peter Ruys, directeur Hypotheek24.nl, meldde vorig jaar dat iedereen die in de buurt van de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam is zeven dagen per week, en ook in de avonduren, voor € 350 euro langs kon komen voor een hypotheekadvies. Ruys gaf aan dat hij zich wil richten op starters die de woningmarkt willen betreden. Millennials hebben volgens hem de behoefte aan een “relaxte en eigentijdse omgeving”. Destijds zei hij onder andere: “Het traditionele hypotheekkantoor op de hoek heeft zijn langste tijd gehad.” Millennials hebben volgens de oprichters behoefte om “eerst even laagdrempelig met een specialist te sparren”.

Lees ook wat de experts van de koffiebar vinden.

Reageer op dit artikel