nieuws

Karina Raaijmakers verruilt AFM voor NZa

Branche 2744

Karina Raaijmakers verruilt AFM voor NZa

Karina Raaijmakers verlaat de Autoriteit Financiële Markten. Raaijmakers, hoofd toezicht Verzekeren en Pensioenen bij de AFM start op 1 april 2018 als directeur Toezicht en Handhaving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Haar vertrek volgt nog geen half jaar nadat bestuurder Femke de Vries haar afscheid van de AFM aankondigde.

“Het feit dat dit zo tastbaar is en letterlijk van levensbelang spreekt me zeer aan,” zegt Raaijmakers over haar nieuwe functie bij de NZa. Na haar studie Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een postdoctorale opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ging ze in 2007 aan de slag bij de AFM. Na een periode bij een adviesbureau dat zich richt op het beter maken van toezichthoudende organisaties, keerde ze in 2016 terug bij de AFM. Raaijmakers is ook als wetenschappelijk docent verbonden aan de Erasmus School of Law.

Vertrek Femke de Vries

Raaijmakers is in relatief korte tijd het tweede kopstuk dat de AFM verlaat. In september 2017 maakte bestuurslid Femke de Vries bekend de toezichthouder per 1 januari 2018 te verruilen voor consultancybedrijf &samhoud.

Reageer op dit artikel