nieuws

Hoekstra: ‘Vivat is een gezonde verzekeraar’

Branche 3499

Minister Wopke Hoekstra van Financiën denkt niet dat problemen bij Anbang een direct risico vormen voor de Nederlandse verzekeraars. Hij zei dat tegen persbureau ANP in een reactie op het nieuws dat de Vivat-moeder onder curatele is gesteld van de Chinese staat.

Hoekstra: ‘Vivat is een gezonde verzekeraar’

“Vivat is naar mijn beste weten een gezonde verzekeraar”, zo verklaarde Hoekstra tegen ANP. “Anbang is eigenaar van Vivat maar dat betekent niet dat eventuele problemen bij Anbang direct een risico vormen voor de Nederlandse verzekeraars.”

Overheidsingrijpen

Vrijdagochtend werd bekend dat de Chinese overheid per direct en voor minimaal een jaar de bedrijfsvoering van Anbang overneemt. Topman Wu Xiaohui wordt bovendien vervolgd wegens fraude. Een Vivat-woordvoerder liet weten dat de ingreep van de Chinese autoriteiten geen directe gevolgen heeft voor het Nederlandse bedrijf.

Reageer op dit artikel