nieuws

Winterserie (14): Terugblikken en vooruitkijken met Arthur van der Wal

Branche 2175

Winterserie (14): Terugblikken en vooruitkijken met Arthur van der Wal

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zat de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar 2018 kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering geeft Arthur van der Wal, directeur bij arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir, zijn gedachten weer.

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“Voor mij persoonlijk de start van een nieuwe uitdaging bij Movir, door Afiz uitgeroepen tot de beste inkomensverzekeraar van Nederland, en daarnaast het volbrengen van mijn 6e marathon (in Rotterdam).”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Het samengaan van Delta Lloyd en NN Group brengt voor alle betrokkenen ook een periode van onzekerheid met zich mee. Dat heb ik persoonlijk ook ervaren en dat is nooit prettig. Vandaar dat ik nu in mijn eigen rol bij Movir zo snel mogelijk duidelijkheid wil creëren naar alle betrokken collega’s.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“De waardering die Movir krijgt van klanten en adviseurs ligt al vele jaren op een hoog niveau. Daar zijn wij ons heel erg van bewust en we zijn er zuinig op. Dus ook in 2018 gaan wij weer hard werken om die waardering te krijgen. Dit doen we door te blijven investeren in onze preventie- en re-integratiedienstverlening, aansprekende proposities en digitale ontsluiting van onze processen. En natuurlijk willen wij weer de titel ‘Beste Inkomensverzekeraar’ behalen!”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Uit mijn periode bij AZL (pensioenbeheer) in Heerlen heb ik de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, goed leren kennen. Zijn zoontje is enkele maanden geleden getroffen door acute leukemie. Dan staat de wereld even stil… en daarom wens ik hen het allerbeste toe in 2018.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“Ik maak me echt zorgen over het aantal zelfstandigen dat iets geregeld heeft qua arbeidsongeschiktheid (20-25%). Wij willen als marktleider in de AOV-markt een voortrekkersrol vervullen om dit te verbeteren. Daarnaast valt er nog veel te winnen in de maatschappij als het gaat om preventie, wij gaan onze kennis en ervaring nog actiever inzetten om arbeidsgeschiktheid te bevorderen.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel