nieuws

Vivat opent insurance-lab in Amsterdam

Branche 1602

Vivat opent insurance-lab in Amsterdam

Vandaag hebben Amsterdam Data Science (ADS) en verzekeraar Vivat een gezamenlijk insurance-lab geopend. Vivat treedt daarmee toe tot het ADS-netwerk, waar onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) bij zijn aangesloten. In het laboratorium gaan ADS en Vivat gezamenlijk onderzoek doen naar de toepassing van geavanceerde technieken uit de wiskunde, statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie binnen de verzekeringssector.

Vivat, dochter van het Chinese Anbang en moeder van onder meer Zwitserleven en Reaal, gaat zich samen met de Amsterdamse kennisinstituten richten op onder meer de volgende onderwerpen: data science, fraudedetectie, voorspellingen, tekstanalyse, multichannel klantcontact, evaluatiemethoden en leeralgoritmen. Hiervoor zijn drie projecten gedefinieerd waaraan PhD- studenten zullen werken: klantwaarde-modellen, fraudedetectie en multichannel klantreizen.

Toegang tot state-of-the-art kennis

“De samenwerking met de kennisinstituten van Amsterdam Data Science geeft ons de mogelijkheid om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen binnen ons vakgebied”, vertelt Vivat-CEO Ron van Oijen. “Door nauw samen te werken krijgt Vivat niet alleen toegang tot state-of-the-art kennis, maar ook tot talent en het vermogen om samen met onderzoekers te werken aan uitdagingen van Vivat.”

Innovatiestrategie Vivat

De samenwerking met Amsterdam Data Science past binnen de innovatiestrategie van Vivat, waarin data science toepassingen een belangrijke rol spelen. De verzekeraar heeft op het gebied van datawetenschap ook samenwerkingen met de Erasmus Universiteit en de Noord-Brabantse Jheronimus Academy of Data Science.

Sparklab NN

Vivat is niet de eerste verzekeraar met een eigen, separaat innnovatielab. Nationale-Nederlanden heeft al enkele jaren haar Sparklab in de de Haagse Cabellerofabriek.

Reageer op dit artikel