nieuws

Van der Eijk nieuwe voorzitter rvc Univé

Branche 1283

Danny van der Eijk volgt Cors Hage per 1 februari 2018 op als voorzitter van de raad van commissarissen van Coöperatie Univé. Naast de Ledenraad van Coöperatie Univé hebben ook DNB en AFM ingestemd met de benoeming van Van der Eijk, ook voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs (VNAB). Hage heeft besloten op zeventigjarige leeftijd met pensioen te gaan.

Van der Eijk nieuwe voorzitter rvc Univé

Vanaf 31 december 2011 was Hage voorzitter van de one tier board van Coöperatie Univé en als niet-uitvoerend bestuurder nauw betrokken bij de ontvlechting van UVIT (Univé, VGZ, IZA, Trias). Bij de overgang naar de two tier board, medio september 2015, is hij voorzitter geworden van de raad van commissarissen.

Zefstandig consultant

Van der Eijk (59) is gepokt en gemazeld in het verzekeringswezen. Hij startte zijn loopbaan in de sector bij Royal & Sun Alliance in 1984. In 2002 is deze organisatie overgenomen door Achmea. Bij Achmea bekleedde hij diverse directiefuncties en was hij van oktober 2008 tot en met mei 2015 lid van de raad van bestuur. Sinds die tijd werkt hij als zelfstandig consultant. Bijna een jaar geleden werd Van der Eijk benoemd als nieuwe voorzitter van de VNAB.

Reageer op dit artikel