nieuws

Insurtech Lemonade laakt headhunting door Amazon

Branche 908

De Amerikaanse verzekeringsstart-up Lemonade dreigt de clouddienstverlening door Amazon de rug toe te keren. Shai Wininger, CEO van Lemonade is boos op Amazon omdat ’s werelds grootste online retailer actief zou jagen op Israëlische techneuten van Lemonade. Amazon heeft zelf ook aspiraties in de verzekeringsindustrie.

Insurtech Lemonade laakt headhunting door Amazon

Lemonade is een snel groeiende verzekeringsstart-up. Het New Yorkse bedrijf haalde sinds haar oprichting eind 2015 zo’n $ 180 miljoen aan investeringskapitaal op en verkoopt inmiddels al verzekeringen voor huurders en/of huiseigenaren in de staten New York, California, New Jersey, Nevada, Texas en Rhode Island.

Israëlisch personeel

De groei van de verzekeraar is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven want CEO en mede-oprichter Shai Wininger klaagde onlangs dat Amazon met vette salarissen zou proberen om personeel van Lemonade in Israël te bewegen tot een overstap naar de retailer. Israël is een belangrijke ‘productielocatie’ voor techbedrijven als Lemonade en Amazon. Ook andere bedrijven met een locatie in Israël beklagen zich over de headhunting tactieken van Amazon.

Obscene hoeveelheden geld

Wininger op LinkedIn: “Ik vernam zojuist dat Amazon Lemonade-werknemers actief benadert en probeert binnen te halen. Ik vraag me af of dat hun idee is van het ondersteunen van het ecosysteem voor start-ups. Amazon AWS heroverwegend.” Met dat laatste doelt Wininger op de cloudplatforms die Amazon beschikbaar stelt aan andere bedrijven. Later voegde hij er op Facebook aan toe dat Amazon zijn Israëlische werknemers “obscene hoeveelheden geld” zou bieden en dit te beschouwen als een vertrouwensbreuk.

Veel vacatures

Tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC zegt Amazon in een reactie dat het niet aan werving doet door zich te richten op medewerkers van een specifiek(e) bedrijf of klant. “We hebben veel vacatures over de hele wereld en zoeken naar talent op basis van baangerelateerde vaardigheden en ervaring, niet op basis van de huidige werkgever”, aldus Amazon.

Investering in Indiase insurtech

Amazon kijkt zelf ook met steeds meer belangstelling naar de verzekeringsindustrie. Vorige week werd bekend dat de online retailer waarschijnlijk een van de investeerders is achter de Indiase insurtech Acko. Deze verzekeraar belooft killer prices en verzekeringen zonder gedoe.

Reageer op dit artikel