nieuws

Fred de Jong analyseert en duidt toekomst adviesmarkt

Branche 1635

Fred de Jong analyseert en duidt toekomst adviesmarkt

In een Profcollege voor adviseurs, verzekeraars en toezichthouders geeft Fred de Jong zijn visie op de toekomst van de financieel adviesmarkt. Hij bespreekt onder andere de invloed van de evaluatie van het provisieverbod en de discussie over actieve provisietransparantie.

Fred de Jong wil in zijn college antwoord geven op de vraag in hoeverre de discussie over actieve transparantie van invloed is op de positie van het intermediair. Ook bespreekt hij nieuwe Europese regelgeving, zoals MiFID II en de richtlijn verzekeringsdistributie, en de uitkomsten van de evaluatie van het provisieverbod die binnenkort worden gepubliceerd.

Toekomstvisie

Onderzoeker De Jong wil aan de hand van wetenschappelijke analyses en praktijkvoorbeelden duiding geven aan hoe de actualiteit van invloed is op alle spelers op de financieel adviesmarkt. Ook geeft hij zijn visie op de toekomst van de branche en wil hij aanbevelingen doen over hoe verschillende spelers zich op die markt kunnen bewegen. Het Profcollege vindt donderdagmiddag 1 februari plaats in Elst (Utrecht).

Reageer op dit artikel