nieuws

Amazon zet eerste stap in verzekeringen

Branche 6577

Amazon zet eerste stap in verzekeringen

Amazon, met voorsprong het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, stapt in verzekeringen. Dit meldt het Britse vakblad Insurance Times op basis van berichtgeving over de Indiase insurtech Acko. Amazon zou een van de investeerders achter Acko zijn.

Insurance Times baseert zich op berichtgeving in de Times of India, waarin staat dat Amazaon op het punt staat om haar investering af te ronden in de Indiase insurtech start-up Acko General Insurance. Met de bijdrage van Amazaon daarbij inbegrepen zou Acko $ 16 mln tijdens de recente investeringsronde hebben opgehaald. In mei vorig jaar haalde de insurtech al $ 30 mln als startkapitaal op. Acko beschikt al over toestemming van de Indiase autoriteiten voor haar verzekeringsactiviteiten.

Co-creatie van verzekeringsproducten

Volgens de Indian Times gaat Amazon op basis van co-creatie verzekeringsproducten ontwikkelen met Acko en deze via haar website distribueren. Op dit moment biedt Acko alleen auto- en motorverzekeringen.

‘Killer prices’

De Indiase insurtech stelt op haar site dat verzekeren kinderspel wordt en omschrijft zichzelf als een eigentijdse verzekeraar met een missie om verzekeren voor iedereen te herdefiniëren en belooft ‘killer prices’ en een gebruikservaring zonder gedoe.

Reageer op dit artikel