nieuws

Winterserie (3): Terugblikken en vooruitkijken met Gert Vasse

Branche 1809

Winterserie (3): Terugblikken en vooruitkijken met Gert Vasse

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar het nieuwe jaar kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering is het woord aan Yellowtail’s directeur Gert Vasse.

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“Zo geleidelijk aan zien we toch wel mooie voorbeelden van disruptieve innovatie binnen de financiële branche. Succesfactor voor bestaande financials is dat de nieuwe ideeën ontwikkeld worden binnen innovatielabs die naast het kernbedrijf opereren. Ook de eerste zichtbare toepassingen van robots geven aan dat we een geheel nieuw tijdperk zijn ingegaan; heel gaaf om te zien en om aan mee te werken. De hypotheekmarkt heeft weer een piek bereikt, hoewel we daar ook gelijk weer een afvlakking zien, met name door de woningschaarste. De woningmarkt gaat wat dat betreft zeker ook een boeiende tijd tegemoet. Persoonlijk hoogtepunt was toch wel dat ik samen met mijn broer de Europarit gewonnen heb in de toerklasse. Een sportief auto-evenement van 5 dagen door de Alpen waarbij mijn broer navigeert en ik de auto bestuur. Volgend jaar doen we mee in de sportklasse dus we leggen de lat weer een stukje hoger.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Dat zit vooral in de menselijke sfeer. Als consultancy- en fintechbedrijf ben je continu bezig met uitdagende projecten. Als je daarbij niet goed de individuele behoeftes van de mens (collega’s) meeneemt ontstaat er soms spanning op de lijn. Dit jaar een paar keer meegemaakt dat we als MT toch echt in de spiegel moesten kijken. Dat heeft geleid tot eerst bewustwording en erkenning, om vervolgens samen met de collega’s te werken aan een secure base- en vitaliteitsprogramma. Voor ieder bedrijf belangrijk.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“Verder doorpakken op vernieuwing middels robotisering, en de eerste stappen zetten op het gebied van blockchain. Als bedrijf groeien we dermate dat we nagenoeg alle knowhow en skills in huis hebben om zowel nieuwe oplossingen te verzinnen als te bouwen. Van daaruit kunnen we ook heel mooi innovatieve vergezichten omzetten in een proof-of-concept om aan te tonen wat er morgen al mogelijk is met de techniek van nu. Daar zetten we in 2018 nog zwaarder op in. En een privé-wens is uiteraard om in de Europarit hoog te eindigen in de sportklasse.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Alle mensen die door fusies en dergelijke hun baan verliezen. Dit jaar hebben we ook weer veel impactvolle bewegingen gezien waarbij er toch altijd weer een behoorlijk aantal loyale werknemers buiten de boot vallen. Gevolg is een onzekere tijd waarbij ik ze veel geluk en wijsheid toewens.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“Met 1 of 2 drukken op de knop goed financieel inzicht kunnen krijgen. Inmiddels is de basis gelegd om met goed toegankelijke brondata en slimme algoritmes de userinteractie eenvoudig te houden en de complexiteit onder de motorkap te houden. Vanuit dat financiële inzicht ontstaat er een handelingsperspectief zodat de consument of direct zelf actie kan ondernemen of de klantreis kan vervolgen met een adviseur. Kernontwikkeling voor 2018 is: slimme systemen die jou als consument antwoorden geven in plaats van vragen te stellen.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel