nieuws

Geautomatiseerde uitvoer zorgt voor beheersing van de arbeidskosten

Branche 855

Robidus adviseert en ondersteunt de groot zakelijke markt bij het afsluiten van inkomensverzekeringen en het structureel verlagen van arbeidskosten. Hoe? Dankzij digitalisering. Dat legt Sven Kelder, algemeen directeur van Robidus Adviesgroep, uit.

Geautomatiseerde uitvoer zorgt voor beheersing van de arbeidskosten

De verschuiving van het sociale vangnet van overheid naar werkgever brengt financiële en administratieve verplichtingen met zich mee. De uitvoering van de sociale zekerheid is complex en heeft betrekking op een klein deel van het personeelsbestand. Voor grote werkgevers beperkt Robidus de risico’s van verzuim, Ziektewet, WIA en WW door optimale benutting van de wettelijke regelingen én het sturen op inzetbaarheid.

Nauwkeuriger inschatten wat toekomst brengt

“Hierbij is digitalisering van essentieel belang”, legt Sven Kelder uit. “De markt vraagt eigenlijk om digitalisering: voor elke klant moeten we de meest actuele gegevens over zijn personeel en bijbehorende status kunnen geven. Daarnaast vraagt onze maatschappij om steeds meer voorspellend te zijn. Dankzij digitalisatie kunnen we nu veel nauwkeuriger inschatten wat de toekomst gaat brengen.”


Sven Kelder over digitalisering en kostenreductie

Kostenreductie van 66 procent op sociale zekerheid

Toen Robidus startte met zijn dienstverlening bleken klanten nauwelijks te beschikken over een administratie van arbeidsongeschikten binnen hun personeelsbestand. En wat er was bleek vaak een heel arbeidsintensief systeem. Sven: “We hebben toen direct gekozen om een digitaal platform te gaan bouwen waarin gegevens voor de klant én de verzekeraar toegankelijk zijn. Groot voordeel is dat we een systeem voor drie partijen bouwden en iedereen beschikt over de meest actuele data en signalen tijdens ziekteprocessen. Zodoende maakten we van drie losse systemen één systeem, waardoor we de administratiekosten met 66 procent reduceerden. Daarbij zijn klanten zeer tevreden want ons bedrijf realiseert namelijk een prolongatieratio van 95 procent. Digitalisering levert dus zeker wat op!”

Kies een softwarepakket dat past bij je dienstverlening

Hoe begin je met digitaliseren? Het advies van Sven luidt: “Ga je goed oriënteren op de mogelijkheden en profiteer van het digitale tijdperk. Tegenwoordig zijn er zoveel softwarepakketten waar je een maandelijks opzegbaar abonnement op kan nemen. Probeer een paar pakketten en bekijk nauwkeurig welke opzet bij je dienstverlening past. Win ook advies in bij derden. Er zijn zoveel partijen die je goed op weg kunnen helpen. Bij Robidus kozen we er bewust voor om uiteindelijk zelf een pakket te laten ontwikkelen dat exact op ons lijf geschreven is. Maar wel door een daarin gespecialiseerde partij, want zij hebben grip op digitaliseren en software en wij op sociale zekerheid.”

Bekijk de video: welke keuzes maakte Robidus? Wat zijn Sven Kelders geleerde lessen over digitalisering? 

De Waarde van advies van Avéro Achmea staat dit jaar in het teken van digitalisering. Inmiddels is er ook een opleiding Digitale Transformatie voor adviseurs ontwikkeld in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Lees meer op Voorzie.nl.

Dit is een partnerbijdrage van Avéro Achmea. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Avéro Achmea.

Reageer op dit artikel