nieuws

Edwin Herdink: ‘Tijd om de rijen te sluiten’

Branche 4811

Edwin Herdink: ‘Tijd om de rijen te sluiten’

Het pleidooi van de AFM en het Verbond van Verzekeraars voor actieve provisietransparantie  en de commotie rondom de overvoer van het Allianz ANAM fonds naar Brand New Day maken het volgens CFD-voorman Herdink noodzakelijk om de rijen onder het intermediair te sluiten. Herdink stelt dit zijn column in de nieuwsbrief van de Commissie Financiële Dienstverlening.

Herdink wijst op de actieve rol die CFD heeft gespeeld na het ongevraagde pleidooi van de AFM en het Verbond van  Verzekeraars voor de invoering van actieve transparantie bij schadeverzekeringen. “CFD heeft hier fel bezwaar tegen gemaakt”, aldus Herdink.

Omzeilen provisieverplichting

Dat gold ook voor de commotie rondom de overvoer van het Allianz ANAM fonds naar Brand New Day.  Volgens Herdink ging het hierbij om een slimme constructie die was bedacht om de provisieverplichting naar intermediairs toe te omzeilen.

Dossier Vakbekwaamheid

Verder heeft de CFD met andere brancheorganisaties, samenwerkend onder de CANON vlag, opnieuw aandacht gevraagd voor het dossier Vakbekwaamheid.  Herdink: “De brancheorganisaties hebben vele bezwaren tegen het huidige stelsel. (…)dat er wat moet veranderen om de instroom te bevorderen daar zijn we het over eens!”

Intermediair vijandige activiteiten

De recente ontwikkelingen van de afgelopen weken maken volgens de CFD-voorzitter wederom  duidelijk dat het de hoogste tijd is dat het intermediair de rijen sluit. “Hoe meer wij de rijen sluiten, des te groter onze invloed en des te sterker we staan tegenover intermediair vijandige activiteiten. Daarbij kan niemand beter verwoorden wat de klant beweegt, dan het onafhankelijke intermediair. Sluit u daarom vandaag nog aan, want met 7.000 kantoren kunnen we onmogelijk allemaal ongelijk hebben.”

Reageer op dit artikel