nieuws

De Goudse krijgt met Katinka Huijberts aparte innovatiebaas

Branche 2444

Katinka Huijberts is bij De Goudse aangesteld als bestuurder IT en Innovatie. De benoeming van een aparte bestuurder op dit vlak is onderdeel van de nieuwe samenstelling van het bestuur. Ook Pieter de Frel en Robbert Prins krijgen een plekje in het nieuwe, vijfkoppige bestuur.

De Goudse krijgt met Katinka Huijberts aparte innovatiebaas

De benoemingen houden verband met het vertrek van Joke Bakker eerder dit jaar, het vertrek van bestuursvoorzitter Michel Lamie eind vorig jaar en de benoeming op 24 februari van Geert Bouwmeester tot nieuwe bestuursvoorzitter. Tot dat moment was Bouwmeester vicevoorzitter van het bestuur.

Digitalisering en innovatie

Binnen het nu weer complete bestuur zijn de aandachtsgebieden opnieuw ingedeeld. De belangrijkste verandering is de splitsing van de portefeuille Financiën, Risk en ICT. Digitalisering en innovatie zijn volgens De Goudse zo belangrijk voor de toekomst van de verzekeraar dat ervoor is gekozen om hiervoor een aparte, vijfde bestuurder aan te trekken in de persoon van Katinka Huijberts (1968).

Veel ervaring

Huijberts heeft veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening, onder andere in directiefuncties bij ING en als CEO bij WU Bank. Sinds 2016 heeft ze als zelfstandig ondernemer organisaties begeleid bij het vormgeven en implementeren van hun strategie.’

Vroegere secretaris

Pieter de Frel (1979) krijgt in het nieuwe bestuur de portefeuille Financiën en Risk. Hij was manager Financiën. De vroegere secretaris van de vennootschap, Robbert Prins (1968), krijgt de portefeuille Particulieren en Bestuurszaken.

Moons en Bouwmeester

Oudgediende Marcel Moons (1968) blijft aan de zijde van voorzitter Geert Bouwmeester verantwoordelijk voor Verzekeringen en Operatie.

Reageer op dit artikel