nieuws

Vivat wil Anbang terugbetalen via obligatie-uitgifte

Branche 1370

Vivat wil beleggers warm maken voor het kopen van obligaties, zodat een deel van de achtergestelde leningen van moederbedrijf Anbang kunnen worden afgelost. Dat meldt het FD woensdag.

Vivat wil Anbang terugbetalen via obligatie-uitgifte

De krant baseert zich op de site Global Capital, die gewag maakt van een “perpetual non-call five deal”, die een (niet bepaald hoge) BB-rating van bureau Fitch tegemoet kan zien. De uitgifte van achtergestelde obligaties wordt de komende week besproken op bijeenkomsten voor investeerders in HongKong, Singapore, Zürich, Londen en Nederland. De reden voor de uitgifte is dat de rente op zulke leningen lager is dan in 2015, toen Anbang voor € 300 miljoen aan oude achtergestelde leningen overnam van SNS Reaal bij de overname van het verzekeringsdeel. Het Chinese concern stak toen bovendien € 1,35 miljard in Reaal. Later kreeg de voormalige staatsverzekeraar nog eens voor 190 miljoen dollar aan achtergestelde leningen.

Eerdere uitgifte

In mei gaf Vivat al voor € 650 mln aan gewone obligaties uit. Dat was een succes, want de verzekeraar wilde minimaal € 500 mln ophalen. De uitgifte was toen bedoeld om de kapitaalpositie van de dochters te versterken en om ruimte te scheppen voor groei door de aankoop van portefeuilles en closed books.

Reageer op dit artikel