nieuws

Sessie amdag: Kifid-zitting in de praktijk

Branche 427

Tijdens de amdag op 21 november verzorgt klachteninstituut Kifid een sessie over de praktijk van bemiddelen en geschillen beslechten. Deelnemers stappen in de schoenen van de consument, de verzekeraar of de tussenpersoon.

Sessie amdag: Kifid-zitting in de praktijk

Aan de hand van een gefingeerde klacht zullen deelnemers ervaren hoe een Kifid-zitting in de praktijk verloopt. Is er ruimte om te bemiddelen? Wat vraagt dat van partijen?

De sessie wordt gegeven door Berend Keulen en Ger van de Watering. Keulen is lid van de Geschillencommissie en zit met regelmaat zittingen voor of, wanneer daar ruimte voor is, bemiddelingsgesprekken. Van de Watering is secretaris-jurist voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening. In zijn dagelijks werk onderhoudt hij contact met zowel de consument als de bank, verzekeraar of beleggingsinstelling gedurende het klachtproces. Hij gaat na wat de mogelijkheden zijn voor bemiddeling en wanneer die er niet is, bereidt hij de zitting van de Geschillencommissie voor.

Inschrijven voor deze of andere sessies kan hier.

Reageer op dit artikel