nieuws

Joop Waterreus overleden

Branche 1269

Afgelopen maandag is op 81-jarige leeftijd na een kort ziekbed Joop Waterreus overleden. De geboren Schiedammer was gedurende zijn hele loopbaan betrokken bij de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Zo was hij lange tijd bestuurder en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB).  

Joop Waterreus overleden

Waterreus werkte 45 jaar in de verzekeringsbranche, de grootzakelijke schadeverzekeringsmarkt in het bijzonder. De laatste jaren van zijn carrière werkte hij als directeur bij Sun Alliance (het huidige RSA Groep).

Actua en KNAU

Ook na zijn afscheid daar bleef hij in branche actief. Tot zijn 76ste was hij president-commissaris van Actua Schadeverzekering. Waterreus was ook jarenlang bestuurder bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

‘Vakmanschap en sterke persoonlijkheid’

De VNAB heeft een rouwadvertentie geplaatst namens de leden. Daarin stellen de huidige directeur Wim Span en voorzitter directeur Danny van der Eijk dat Waterreus “met zijn vakmanschap en sterke persoonlijkheid richting heeft gegeven aan de Nederlandse coassurantiemarkt en een verbindende rol heeft gespeeld.”

Reageer op dit artikel