nieuws

Hoe Tesla de verzekeringswereld voorbij scheurt

Branche 3036

Hoe Tesla de verzekeringswereld voorbij scheurt

Met de komst van elektrische auto’s en de continue progressie in de ontwikkeling van rijhulpsystemen worden auto’s steeds veiliger en de onderhoudskosten lager. Tesla ruikt de kansen die verzekeringsmaatschappijen laten liggen en scheurt straks mogelijk deze maatschappijen snel voorbij met hun nieuwe verzekeringsplannen.

Wat houden die plannen in? Platform Business Insider meldt dat InsureMyTesla het nieuwe verzekeringsplan is voor nieuwe eigenaren van een Tesla auto. Het plan ziet er volgens Business Insider goedkoper uit dan die we kennen van onze vertrouwde verzekeraars. Dit zou mogelijk zijn omdat er bij de planning rekening is gehouden met elementen zoals het autopilot veiligheidssysteem en de lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere auto’s. Een ander pluspunt voor Tesla-eigenaren: bij onherstelbare schade in het eerste jaar na aankoop wordt de Tesla vervangen.

Premies verlagen

De verzekeringspolis van Tesla is, in samenwerking met lokale verzekeringsmaatschappijen, ondertussen in twintig landen wereldwijd verkrijgbaar. Sinds vorige maand is de polis ook beschikbaar in alle vijftig staten in de Verenigde Staten waar Tesla samenwerkt met Liberty Mutual. Oprichter Elon Musk is van mening dat verzekeringsmaatschappijen hun premies voor Tesla auto’s moeten verlagen. In de visie van Musk worden Tesla’s in de toekomst verkocht inclusief een bundel dat het onderhoud en de verzekering dekt. De persvoorlichter van Tesla Nederland was niet bereikbaar om verdere toelichting te geven.

Reageer op dit artikel