nieuws

Groen licht voor overname Generali door ASR

Branche 2072

Groen licht voor overname Generali door ASR

Verzekeraar ASR mag de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft daar groen licht voor, maakte de mededingingswaakhond bekend.

De in september aangekondigde overname kost ASR in totaal zo’n €200 miljoen. Daarvan gaat €143 miljoen naar Generali, de rest wordt aangewend voor het versterken van de kapitaalbuffer van het nieuwe dochterbedrijf.

Doorgroeien

ASR sluit het hoofdkantoor van Generali in Diemen. In de loop van volgend jaar trekken de Generali-werknemers in bij ASR. Daarbij sluit de verzekeraar gedwongen ontslagen niet uit. In totaal werken er nu zo’n 350 mensen bij Generali Nederland. Eerder al had ASR aangegeven verder te willen groeien door overnames. Dat zou met name op het gebied van schade- en uitvaartverzekeringen en vermogensbeheer moeten gebeuren.

Met de overname van Generali Nederland door ASR verdwijnt ook het verzekeringsmerk Generali in Nederland. Alle polishouders verhuizen naar ASR. “Ik begrijp dat klanten en het intermediair dat misschien jammer vinden”, zei CEO Jos Baeten van de kopende partij afgelopen september. “Maar in een markt die niet groeit, is het logisch dat merken verdwijnen.”

Vertrek Annette Mosman

CEO van Generali Nederland, Annette Mosman, kondigde een paar dagen geleden aan dat ze binnenkort vertrekt bij Generali. Mosman wordt Chief Finance and Risk Officer bij pensioenuitvoerder APG. Mosman blijft nog in functie totdat het overnametraject is afgerond. Beide partijen verwachten dat dit in het eerste kwartaal van 2018 zo ver is.

Reageer op dit artikel