nieuws

De top 100: Rabobank nog één keer de grootste

Branche 8607

De top 100: Rabobank nog  één keer de grootste

Rabobank mag zich dit jaar nog één keer wentelen in de eer om het grootste intermediairbedrijf van Nederland te zijn. Dit blijkt uit de uit de am: top 100 grootste intermediairbedrijven van Nederland die vandaag is verschenen. Volgend jaar zal de lijst er flink anders uitzien door de forse consolidatieslag die de markt momenteel doormaakt.

Een blik op de top 10 leert dat deze grotendeels wordt gevuld door de usual suspects. De eerste vier staan ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar op de eerste vier plekken, met het Utrechtse Rabobank op 1, daarna gevolgd door Aon (Rotterdam), Meeùs (Utrecht)  en Marsh (Rotterdam). Nieuw in de top 10 zijn de Veldsink Groep (Nuenen) en Voogd & Voogd (Middelharnis). De hoogste nieuwe binnenkomer (88) is Lukassen & Boer uit Papendrecht.

Duidelijk is nu al dat de top 100 er volgend jaar volstrekt anders uit zal zien. De lijst van dit jaar is gebaseerd op de omzetgegevens over 2016. Daarin zijn nog niet een aantal flinke fusies en overnames dit het lopende jaar plaatsvonden verwerkt. Zo nam dit jaar het Bossche Van Lanschot Chabot het Haagse Mandema & Partners over en -wat lager op de lijst- versterkte Vanbreda (Rotterdam) zich met Kettlitz Wulfse (Nieuwegein). De echte klapper werd natuurlijk gemaakt door Aon dat onlangs definitief de overname van Meeùs rondbreide.

Nieuwe koploper

Daarmee krijgt de lijst volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe, Rotterdamse koploper. Op basis van de gecombineerde omzet gegevens van  Aon en Meeùs in 2016 zal Aon in de am:top 100 grootste intermediairbedrijven de nieuwe nummer 1 zijn. Het is voor eerst sinds am: in  2002 begon met de hitlijst dat de Rabobank haar koppositie moet afstaan. Dankzij het fusie- en overname geweld mogen ook andere adviesorganisaties zich al vast verheugen op een flinke sprong in de lijst.

Reageer op dit artikel