nieuws

Autoverkoop zal in 2018 flink toenemen

Branche 667

Autoverkoop zal in 2018 flink toenemen

De Nederlandse autoverkopen doen het goed dit jaar. De prognose voor volgend jaar ziet er zelfs nog beter uit. Het aantal auto’s dat volgend jaar in Nederland naar verwachting zal worden verkocht komt uit op 445.000. Die inschatting komt van onafhankelijk kennisbureau Aumacon dat uitgaat van een toename van 9 procent. Over het jaar 2017 berekent Aumacon een verkooptotaal van 410.000 verkochte auto’s.

De stijgende verkoop ligt deels aan de economische groei, verwacht het kennisbureau. Ook privélease helpt de verkoop van nieuwe auto’s vooruit. Dat gaat vooral ten koste van de verkoop van ‘jonggebruikte’auto’s en kan zo’n 50.000 nieuwe verkopen opleveren. Het aantal elektrische auto’s dat in 2018 wordt verkocht, komt volgens Aumacon uit op 13.000, zo’n 3 procent van alle verkopen. Het beperkte aanbod van elektrische auto’s is daarbij de belangrijkste remmende factor.

Aumacon is met zijn prognose over 2018 overigens positiever dan brancheverenigingen Bovag en RAI Nederland, die uitgaan van 430.000 verkochte auto’s. Ook dit jaar gaat het goed met de autoverkopen. Vooral compacte auto’s zijn in trek.

Reageer op dit artikel