nieuws

Annette Mosman verruilt Generali voor APG

Branche 1852

Annette Mosman verruilt Generali voor APG

CEO Annette Mosman van Generali heeft haar vertrek aangekondigd bij Generali Nederland. Zij wordt Chief Finance and Risk Officer bij pensioenuitvoerder APG.

In september werd aangekondigd dat Generali Nederland wordt overgenomen door ASR. Annette Mosman blijft nog in functie totdat dit overnametraject is afgerond. Beide partijen verwachten dat dit in het eerste kwartaal van 2018 zo ver is.

Einde van een tijdperk

Mosman werkt sinds 2009 bij Generali en sinds juni 2015 is ze bestuursvoorzitter. De overname door ASR noemde ze “een einde van een tijdperk“, maar ook “het beste alternatief”. Generali Group wilde geen geld meer steken in de Nederlandse tak. “Als je aandeelhouder niet meer in je investeert en je wilt zelf wel doorgroeien, moet je op zoek naar de beste alternatieven. Dat is ASR voor ons”, zei Mosman daarover.

Mosman volgt bij APG Angelien Kemna op. Haar termijn liep op 1 november af. Mosmans benoeming is al goedgekeurd door de toezichthouder.

Reageer op dit artikel