nieuws

Wiebes van Financiën naar Economische Zaken en Klimaat

Branche 781

Demissionair staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes wordt in het nieuwe Kabinet minister op het Ministerie van Economische Zaken. Wiebes krijgt daarbij ook de nieuwe portefeuille Klimaat toebedeeld. Dit meldt de Telegraaf. 

Wiebes van Financiën naar Economische Zaken en Klimaat

Wiebes (VVD) kreeg begin 2014 een plekje in het nieuwe Kabinet als opvolger van de vertrokken staatssecretaris van Financiën -en partijgenoot- Frans Weekers. Daarvoor was Wiebes wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam.

Reorganisatie belastingdienst

Zijn periode als staatssecretaris op Financiën in het huidige Kabinet is vooral gekleurd door de moeizame reorganisatie bij de Belastingdienst. Met name de overschrijding van de vertrekregeling bij de dienst en het gegeven dat Wiebes hierover zweeg tegenover de Tweede Kamer, deden veel stof opwaaien.

Hypotheekrenteaftrek verplicht

Dit jaar kwam Wiebes binnen de branche onder meer in het nieuws doordat hij aangaf de restschuldregeling bij hypotheken niet te willen verlengen. Ook voelde de demissionair staatssecretaris niets voor uitstel van de regeling waarbij dga’s de opbouw van pensioen in eigen beheer moesten stopzetten per 1 juli 2017 en stelde hij hypotheekrenteaftrek verplicht voor ouderen met nog een kleine resterende hypotheek.

 

Reageer op dit artikel