nieuws

Quintes spekt overnamekas met Amerikaans geld

Branche 2125

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Crestline Investors heeft een minderheidsbelang genomen in intermediairbedrijf Quintes Holding. Daarnaast is een lening verstrekt die de komende tijd tot overnames moet gaan leiden.

Quintes spekt overnamekas met Amerikaans geld

Quintes, opgericht in 2012, heeft de afgelopen jaren al een aantal intermediairbedrijven overgenomen: Kroezen Verzekeringen uit Culemborg, Beijer uit Haarlem, De Deugd & Terpstra (Geldermalsen) en Timmermans Koch en Brink (Nijmegen). Het bedrijf wil volgens oprichter/eigenaar Gijsbert van de Nieuwegiessen een actievere (overname)rol gaan spelen in de consolidatieslag in het intermediair. Quintes gaat het verworven kapitaal met name inzetten om de zakelijke portefeuille buiten de Randstad te vergroten. “Onze focus ligt met name op zakelijke schade- en inkomensverzekeringen.”

Kroezen Verzekeringen was met een omzet van € 9,1 mln in 2015 het 42e intermediairbedrijf van ons land. In totaal is Quintes volgens Van de Nieuwegiessen echter goed voor een omzet van € 16 mln, wat de top 30 in zicht brengt. “We verwachten op korte termijn een aantal nieuwe overnames af te ronden.”

Reageer op dit artikel