nieuws

Inval bij hoofdkantoor Antilliaanse verzekeraar Ennia

Branche 1971

Het Openbaar Ministerie heeft eerder deze week een inval gedaan bij het Curaçaose hoofdkantoor van verzekeraar Ennia. Dit meldt het Financieele Dagblad. De inval houdt verband met de strafzaak tegen Elsey Tromp, president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). De CBCS kwam vorig jaar in opspraak door het gebrekkige toezicht op financieel volledig uitgeholde Ennia.

Inval bij hoofdkantoor Antilliaanse verzekeraar Ennia

Tromp wordt verdacht van belastingfraude maar ook van witwassen en corruptie. Bronnen meldden het Financieele Dagblad dat het bij de invallen bij Ennia zou gaan om naspeuringen naar steekpenningen die Antilliaanse centrale bank zou hebben ontvangen voor het zwakke toezicht op de verzekeraar.

Hushang Ansary

Medio vorig jaar werd duidelijk op basis van een geheim rapport van De Nederlandsche Bank dat de inmiddels hoogbejaarde Iraans-Amerikaanse eigenaar Hushang Ansary Ennia onder de ogen van de CBCS jarenlang financieel had leeggetrokken. Het geld werd onder meer gebruikt om het door orkanen verwoesten vakantiepark Mullet Bay mee af te wikkelen. Hoewel DNB Ennia in het rapport omschreef als financieel en organisatorisch zwak, claimt Ennia dat het bedrijf ondanks de opnames door Ansary financieel gezond is.

Aegon

Ennia was tot 1983 ook onder deze naam in Nederland actief tot het fuseerde met Ago tot Aegon. De Antilliaanse taak kwam via Ohra en Delta Lloyd in 2007 in handen van Ansary.

Reageer op dit artikel