nieuws

Adviseur laat beslag leggen op tegoeden Risk

Branche 1951

Assurantieadviseur Willem Bakker heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Risk-q BV, de vennootschap waarvan onder andere Risk Direct deel uitmaakt. De rechtbank oordeelde vorige maand dat Risk ten onrechte Bakker winstdeling over een verkochte portefeuille had ontzegd. Vooralsnog is het verzekeringsbedrijf uit Nieuwegein niet over de brug gekomen met de ruim € 438.000 die het van de rechtbank aan de adviseur moet betalen.

Adviseur laat beslag leggen op tegoeden Risk

Bakker Assurantiën verkocht in 2011 haar assurantieportefeuille aan Risk. Onderdeel van de koopsom bestond uit een winstrecht van 50% van de doorlopende provisie die Risk tot 31 december 2016 over de portefeuille zou gaan incasseren. Hoewel het verwachte winstrecht naar verwachting € 883.011 zou bedragen betaalt Risk echter maar € 445.000 en weigert meer uit te keren.

Doorlopende provisie-inkomsten

De doorlopende provisie-inkomsten zouden volgens Risk binnen een paar jaar meer dan gehalveerd zijn. Risk voerde tijdens de rechtszaak ook aan dat de portefeuillestand achteraf lager bleek dan ze had voorgesteld, dat het bestand vervuild was en dat door toedoen van Bakker verzekeringen waren overgesloten naar andere tussenpersonen.

Vonnis uitvoerbaar bij voorraad

De rechter wijst de zienswijze van Risk van de hand en dwingt Risk op 13 september alsnog de resterende winstdeling van € 438.000 uit te keren. Het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad verklaard, wat inhoudt dat de veroordeelde partij direct het vonnis moet naleven. Omdat Risk tot nu nog niet over brug is gekomen heeft Bakker begin vorige week beslag laten leggen op alle rekeningen van Risk.

Risk laat weten niet inhoudelijk in te willen gaan op de zaak en stelt dat het recht zijn loop moet hebben. Daarbij volgt het bedrijf naar eigen zeggen de volgorde die het moet volgen.

Reageer op dit artikel