nieuws

Zorgverzekeraars houden kaken stijf op elkaar, nog volop aan het rekenen

Branche 761

Zorgverzekeraars houden kaken stijf op elkaar, nog volop aan het rekenen

De grote concurrenten van zorgverzekeraar DSW houden hun kaken nog stijf op elkaar over de hoogte van de nieuwe zorgpremies voor 2018. Wanneer ze hier precies mee naar buiten komen is ook nog onbekend, zo blijkt uit een rondgang.

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies bekend hebben gemaakt. DSW kondigde vandaag een premieverlaging aan voor volgend jaar. Dat was tegen alle verwachtingen in. Ook het verplichte eigen risico gaat bij het verzekeringsconcern omlaag. DSW, traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe premie bekendmaakt, bepaalt al jaren de trend over de richting van de premies.

Eigen koers

“Wij zijn nog aan het rekenen. We hebben notitie genomen van de verlaging bij DSW, maar wij varen onze eigen koers”, zegt een woordvoerder van Menzis, een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Zilveren Kruis zegt de hele maand oktober nog nodig te hebben om de nieuwe premie te berekenen. Ook bij VGZ en CZ zijn ze nog volop aan het rekenen. Daarbij wordt volgens een woordvoerster van CZ onder meer gekeken naar de concurrentie en in hoeverre financiële reserves ingezet kunnen worden om de premie te dempen. De vier grote zorgverzekeraars hebben in Nederland ongeveer 90 procent van de markt in handen.

Reageer op dit artikel