nieuws

Voormalige Easy Life-directeur terug in verzekeringen

Branche 8421

Voormalige Easy Life-directeur terug in verzekeringen

Michel van den Akker, voormalig directeur bij Easy Life, is weer terug in de financiële dienstverlening. Zakenblad Quote bericht dat Van den Akker zich vorig jaar heeft ingekocht bij Continue Assurantiën & Makelaars in Sittard. Beleggingsbedrijf Easy Life ging in 2008 met veel kabaal ten onder.

Onder de noemer ‘Geheugenverlies’ bericht Quote over Van den Akkers terugkeer in de branche. Hij werkte jaren als directeur bij adviesbedrijf Liocorno van John Wolbers, toen de laatste hem vroeg directeur te worden bij Easy Life, een beleggingsbedrijf uit Helmond dat investeerde in gebundelde Amerikaanse levensverzekeringen. Wolbers maakte er goede sier mee, onder meer in de gesponsorde talkshow Business Class van Harry Mens.

Maserati van de zaak

Het geld van de beleggers, vaak klanten van Liocorno die hiervoor een extra hypotheek opnamen, verdween echter voor een belangrijk deel in de zakken van de directie. Zo zou Van den Akker alleen al voor meer dan € 20.000 per maand op de loonlijst staan en reed de hele directie rond in een Maserati van de zaak. De rente voor de obligatiehouders werd tot het niet meer ging betaald uit de inleg van nieuwe deelnemers. In het najaar van 2008 klapte het piramidespel en bleek van de totale inleg van € 43 mln van de ca. 500 deelnemers. weinig meer over.

Celstraf oprichters

Drie van de vier bestuurders bij Easy Life horen in 2015 een celstraf tegen zich eisen, onder wie de oprichters John Wolbers en Frans Oosterbosch. Van den Akker, tijdens het omvallen van het fonds nog maar kort in dienst bij Easy Life, ontspringt de dans. Via zijn investeringsvehikel ENZO koopt hij zich in 2016 in bij Continue Assurantiën & Makelaars. Het adviesbedrijf, net als ENZO gevestigd in een voormalig woonhuis in hartje Sittard, is niet bereikbaar. De website “wordt op dit moment geheel vernieuwd” en het opgegeven 06-nummer is niet meer in gebruik.

Creatief ondernemer

Op het LinkedIn-profiel van Van den Akker staat dat hij sinds 2000 actief is als creatief & innovatief ondernemer en conceptontwikkelaar. Ook het directeurschap bij Liocorno -”Landelijk werkend assurantiekantoor met een jaarlijks hypotheekvolume van ruim 1 miljard euro”- prijkt nog in zijn cv. Blijkens het curriculum is hij ook tijdens en na zijn periode bij Easy Life actief bij andere bedrijven in de financiële dienstverlening. Zo werkt hij van 2010 tot 2013 bij een leningcentrale en werkt hij nog geen jaar bij een makelaardij in Maasland. Ook houdt hij zich tot augustus 2015 bezig met de verkoop en verhuur van exclusieve sportauto’s.

Endorsement is ‘fout’

Saillant detail op de LinkedInpagina van Van den Akker is de ‘endorsement’ voor entrepreneurship die hij tot vandaag kreeg van voormalig Obvion-adjunct-directeur Douwe Dijkstra. Navraag bij Dijkstra leert dat het gaat om een misverstand, hij bedoelde Michel van den Akker, directeur bij Hypotrust en naamgenoot van de voormalige Easy Life-directeur, te complimenteren met diens ondernemerschap. Dijkstra heeft de endorsement voor de voormalige Easy Life-directeur inmiddels verwijderd.

Reageer op dit artikel