nieuws

Voormalig Citigroup-baas: ‘30% bankmedewerkers verliest baan door robotisering’

Branche 947

Voormalig Citigroup-baas: ‘30% bankmedewerkers verliest baan door robotisering’

Bijna een op de drie werknemers in de bankensector zal zijn werk binnen vijf jaar overgenomen zien worden door robots. Vooral ondersteunende diensten zullen naar verwachting snel worden geautomatiseerd. Dat voorspelt voormalig Citigroup-baas Vikram Pandit.

Volgens Pandit, die tot 2012 aan het roer stond bij de Amerikaanse bank, worden processen door robotisering vereenvoudigd. Dat zal zorgen voor het anders inrichten van werkprocessen, ook omdat computers zichzelf dingen kunnen aanleren. Hij zegt dat in een interview met Bloomberg waar persbureau ANP over bericht.

1 miljoen banen in Europa

De voorspelling van Pandit sluit aan bij een rapport van Citigroup van vorig jaar. Destijds repte de bank over een tijdspanne van tien jaar. In Europa zou dat betekenen dat 1 miljoen mensen hun baan verliezen. In de VS zouden 770.000 bankmedewerkers hun baan kwijtraken.

Reageer op dit artikel