nieuws

Europese fintechprijs voor Openclaims

Branche 790

Europese fintechprijs voor Openclaims

Openclaims is in Brussel uitgeroepen tot Europees insurtechbedrijf van het jaar.  Het Amsterdamse bedrijf kreeg de prijs voor haar veilingconcept, waarmee ze verzekeraars helpt bij het inkopen en afwikkelen van autoschadeherstel. Openclaims gaat zich nu voorbereiden op een internationale uitrol van haar activiteiten.

Dat er een Nederlandse winnaar zou komen bij de European Fintech Awards stond bij voorbaat al vast. Openclaims, Gavin -een start-up-verzekeraar waarbij gebruikers alleen premie betalen als er schade is- en ‘realtime verzekeraar’ InsureApp waren immers de drie bedrijven die waren overgebleven uit een longlist van 42 Europese insurtech bedrijven.

Extreem gelukkig

De top drie kon zich tijdens de finale presenteren aan een jury bestaande uit experts uit de branche, ondernemers en venture capital partijen. Deze jury verkoos Openclaims tot het beste Europese insurtech bedrijf van 2017, waarna de Belgische minister van Financiën, Johan van Overtveldt, de prijs overhandigde aan Lex Orie, CEO van Openclaims.
Orie (foto) toonde zich apetrots. “Het winnen van de Dutch Fintech Award maakte ons al extreem gelukkig. Deze Europese award bevestigt nogmaals dat wij en onze klanten op het juiste pad zitten.”

NVGA am: Innovatieprijs

In januari gooide Openclaims ook al hoge ogen bij de NVGA am: Innovatieprijs. De prijs ging toen uiteindelijk naar overstromingsverzekeraar Neerlandse.

Reageer op dit artikel