nieuws

Aon Risk Solutions: Cyberverzekering voor intermediair al veel langer beschikbaar

Branche 2490

Volgens Manager Cyber Risk Solutions Sjaak Schouteren van Aon Risk Solutions is het helemaal niet moeilijk voor financieel adviseurs om zich te verzekeren tegen cyberrisico’s. Aon biedt volgens hem al zes jaar een dergelijke verzekering aan gericht op de financieel adviseur. De bewering van DFO-directeur Jurjen Oosterbaan dat verzekeraars lang de boot af hebben gehouden om hun eigen relaties tegen cyberrisks te verzekeren herkent Schouteren niet. “Wij werken met veel verzekeraars en deze geluiden kan ik niet beamen.”

Aon Risk Solutions: Cyberverzekering voor intermediair al veel langer beschikbaar

De groei in de markt van cyberverzekeringen werd gisteren aangevuld met een initiatief vanuit de Goudse. De Goudse lanceerde gisteren een nieuwe cyberverzekering met op slechts één A4’tje zestien spelregels waaraan ondernemer en verzekeraar zich moeten houden. Vorige week werd bekend dat twee andere partijen, Aon en Sure Business ook met nieuwe cyberpolissen komen.

Aon biedt sinds vorige week een cyberverzekering aan voor leden van de Hypotheekbond met AIG als risicodrager. Volmachtbedrijf Sure Business komt binnen twee weken met een cyberverzekering voor intermediairs, eveneens met AIG als risicodrager. Volgens Schouteren biedt Aon al zes jaar een cyberverzekering voor de adviseur zelf aan. “De laatste twee jaar zien we hier in wel een grote groei. De doelgroep doorziet de risico’s echt wel en dat is ook één van de redenen waarom we een dergelijke polis in samenwerking met de Hypotheekbond aanbieden. De behoefte wordt echter wel steeds groter voor deze groep. Ik denk dat dat onder andere komt door de toename van het aantal incidenten. Voor een tussenpersoon is een dergelijke dekking bijna noodzakelijk omdat ze vaak ook medische gegevens of privacy-gevoelige data in hun bezit hebben. Het betreft vaak familiebedrijven die geen ICT-beveiligers in dienst hebben maar wel grote risico’s lopen.”

Reageer op dit artikel