nieuws

Aegon haalt bezem door managementlagen

Branche 6083

Aegon haalt bezem door managementlagen

Aegon gaat werken met minder managementlagen en minder managementfuncties. Ongeveer 3% van de functies bij Aegon Nederland wordt geraakt. Enkele bekende namen van senior managers die niet in hun baan terugkeren: hoofd communicatie Otto van der Harst en chief customer officer Han de Ruiter.

Woordvoerder Hilde Laffeber zegt desgevraagd: “Vandaag is het voornemen aangekondigd om aan de particuliere kant van ons bedrijf een aantal zaken te veranderen, voortvloeiend uit onze strategie. Dit voornemen is voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad die er in de komende weken naar gaat kijken.” Naast de veranderingen in het particuliere bedrijf wil Aegon dat de stafafdelingen dichter tegen de business aan komen te liggen. Ook dat zorgt voor verschuivingen.

Eenvoud

De organisatie van het particulier bedrijf wordt door de operatie eenvoudiger, zegt Laffeber. “Meer wendbaar en efficiënter. Concreet: we willen in elke activiteit de klant en het intermediair centraal stellen, activiteiten zoveel mogelijk op één plek organiseren, het aantal managers(lagen) verminderen, en ruim baan geven aan robotisering en digitalisering.”

Externen

Ongeveer 3% van de functies bij Aegon Nederland wordt geraakt. Bij Aegon werken 3.700 mensen. Het grootste deel van de 111 plekken waar het om gaat, wordt volgens de verzekeraar momenteel vervuld door externen. “Er vervallen plaatsen, maar er is ook een aantal nieuwe functies gecreëerd”, zo luidt het.

Bekend is dat communicatiedirecteur Otto van der Harst sowieso vertrekt. Hij heeft volgens Aegon zelf die keuze gemaakt nadat de nieuwe visie voorlag. “Er blijft een baan over in de organisatie voor een baas van de Merk & Communicatieafdeling”, aldus Aegon. Van der Harst was drie jaar verantwoordelijk voor communicatie, reclame en sponsoring bij Aegon. Hij volgde in 2014 Jan Driessen op. Van der Harst blijft nog aan tot 1 januari 2018.

Han de Ruiter was chief customer officer sinds 2014. Daarvoor was hij marketingdirecteur bij Aegon. Hij zit sinds 2009 bij de verzekeraar. Zijn baan vervalt helemaal.

Reageer op dit artikel