nieuws

Zomerserie (25) – Peter van Geijtenbeek (Turien & Co): “Een nieuwe acquisitie zou leuk zijn”

Branche 2503

Zomerserie (25) – Peter van Geijtenbeek (Turien & Co): “Een nieuwe acquisitie zou leuk zijn”

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Peter van Geijtenbeek, directeur Turien & Co, hint op een volgende kleine acquisitie. Belangrijke kwesties worden volgens hem de ontwikkeling van cyberverzekeringen en de impact van een regeerakkoord op de branche.

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“Hoe onze medewerkers enerzijds de afbouw van het zorgverzekeringsbedrijf hebben opgepakt en anderzijds een voor ons relatief grote acquisitie, de Xclusief-portefeuille, in goede banen weten te leiden. Daarnaast ben ik trots op de financiële gezondheid van ons bedrijf en van onze verzekeringsportefeuille.”

Waar ben je privé trots op?
“Dat mijn vrouw een relatief groot en druk gezin draaiend weet te houden, de studieprestaties van onze jongste dochter en de zindelijkheid van onze jongste hond. En nog veel meer overigens.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft van het jaar?
“Memorabel vind ik, maar niet in positieve zin, dat de resultaten in de autoverzekeringsmarkt op een verder dieptepunt zijn gekomen.”

Hoe hebben jullie je als bedrijf voorbereid op de tweede helft?
“Door een goed gedragen beleidsplan gezamenlijk stap voor stap uit te voeren. Alle afdelingen binnen het bedrijf pakken hier goed op door.”

Waar ga je tijdens de zomervakantie beslist niet aan denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Ik zou het werkelijk niet weten. Door nu iets te noemen denk ik er al op voorhand aan. Dat kun je mij beter achteraf vragen.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
“Wij boeken altijd hotels met een goed wifinetwerk. Ik vind werken aan het strand niet praktisch: te veel zand en te veel mensen. De vliegtuigmodus gebruik ik voor het overige niet zo snel.”

Wat zijn je verwachtingen voor de branche, wat worden de komende maanden de issues?
“Vragen die zullen spelen zijn of de branche de slechte resultaten weet te herstellen, welke consolidatie en sanering er nog volgt en hoe cyberverzekeringen zich doorontwikkelen. Ook wordt interessant of een nieuw regeerakkoord impact op onze industrie gaat hebben en of verzekeraars als werkgever met de vakbonden in staat zijn tot een nieuw pensioensysteem te komen.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
“Wij blijven ons richten op de groei in onze niches. Voor de tweede helft van dit jaar zullen de vele activiteiten in ons inkomensverzekeringsbedrijf naar de markt uitgerold worden. Daarnaast zullen wij wat nadrukkelijker keuzes op distributiegebied gaan maken.”

Wat hoop je dat Turien & Co bereikt in de tweede helft?
“Ik hoop dat wij de positieve trend in omzet en resultaatontwikkeling van het afgelopen jaar en met name het laatste halfjaar weten vast te houden. Daarnaast zou een volgende kleine acquisitie wel weer leuk zijn. Belangrijkste is echter dat wij vasthouden aan onze strategie en hier succesvol in blijven.”

Tot slot: heb je persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“Het zou fijn zijn de overtollige kilo’s een keer kwijt te raken maar daar is de rest van het jaar inmiddels te kort voor.”

Dit is tevens het slot van de zomerserie. Lees ook de andere afleveringen.

Reageer op dit artikel