nieuws

Schaderesultaten Allianz in de lift

Branche 2808

Schaderesultaten Allianz in de lift

Allianz Benelux ziet in de eerste helft van 2017 het premie-inkomen van schadeactiviteiten in de Benelux stijgen. Ten opzichte van het eerste half jaar in 2016 is er een groei van 10,2% tot €755 miljoen euro. Het premie-inkomen van de levenactiviteiten is met 28,8% gestegen naar €1.427 miljoen met name door sterke groei in Unit Linked.

Het operationeel resultaat laat een stijging zien van € 21 miljoen (21,4%) ten opzichte van de eerste 6 maanden van vorig jaar en komt uit op €119 miljoen euro. Door het uitblijven van natuurrampen en terrorismeschade is de combined ratio ten opzichte van 2016 verbeterd tot 97,7%.

Motor-segment Nederland aandachtspunt

Aandachtspunt blijft volgens Allianz het tegenvallende resultaat in Nederland in het motor-segment. Ondanks de aanhoudend lage rente heeft Allianz volgens eigen zeggen de rentabiliteit in zijn levenbedrijven op peil kunnen houden. Het operationeel resultaat komt neer op €119 miljoen over de eerste 6 maanden van 2017 met een nettowinst van €83 miljoen.

Premies

De omzet van Allianz Benelux is gestegen tot 2,2 miljard. Het premie-inkomen van de levenbedrijven in België, Nederland en Luxemburg liet over de eerste helft van 2017 een gezonde groei zien. Ook het premie-inkomen van de schade-activiteiten in de Benelux steeg ruim ten opzichte van de eerste 6 maanden van vorig jaar.

Aanpassen

Anthony Bradshaw, Regional CEO van Allianz Benelux: “Allianz Benelux laat over het eerste halfjaar van 2017 uitstekende financiële resultaten zien. Dat biedt ons de ruimte om verder te investeren in ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers. De wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo. Daardoor moeten wij ons ook sneller aanpassen. Alleen dan kunnen we blijven voldoen aan de behoeftes van onze klanten en waar mogelijk hun verwachtingen overtreffen. Het is dan ook zaak om verder invulling te geven aan onze digitale ambities in de Benelux-markt.”

Zorgen aan het begin van het jaar

Begin dit jaar bleven de cijfers van Allianz Benelux zorgen baren. Het bedrijf zag over 2016 een daling in  de premieomzet ten opzichte van het jaar daarvoor. De daling deed zich vooral voor in het levenbedrijf. Slecht weer en de terreuraanslagen in Brussel zorgden voor een slechter resultaat. Robert Franssen gaf een maand voor zijn vertrek in maart als CEO aan niet echt tevreden te zijn over het schadebedrijf: “Onze Motor- en volmachten-schaderesultaten in Nederland blijven teleurstellend, alhoewel deze wel beter zijn dan het marktgemiddelde.”

Reageer op dit artikel