nieuws

De Amersfoortse stopt met crowdfundingplatform Doorgaan.nl

Branche 1436

De Amersfoortse stopt met crowdfundingplatform Doorgaan.nl

Na bijna vier jaar komt er een einde aan Doorgaan.nl. Op 1 januari 2018 trekt De Amersfoortse (ASR) de stekker uit het crowdfundingplatform voor ondernemers. De site heeft volgens de verzekeraar zijn doel bereikt. De Amersfoortse wil zich meer gaan richten op de ondersteuning van ondernemers bij het thema duurzame inzetbaarheid.

Doorgaan.nl werd in 2014 opgericht en heeft sindsdien bijna 70 ondernemers geholpen om hun projecten van de grond te krijgen. In totaal is er meer dan €2 miljoen aan financiering verstrekt. De crowdfundingsite werd gelanceerd als campagne om te laten zien dat De Amersfoortse er is voor ondernemers. Dat doel is volgens een woordvoerder nu bereikt. Omdat crowdfunding bovendien geen kernactiviteit van ASR is, gaan de site na dit jaar niet verder.

Verpakkingsvrije winkel en foodtruck

Lopende projecten en projecten van ondernemers met wie doorgaan.nl nu nog in gesprek is worden voor 2018 afgerond. In het eerste jaar kregen onder andere een verpakkingsvrije winkel en een mobiele fabriek die puin verwerkt tot baksteen hun financiering voor elkaar via Doorgaan.nl. Dit jaar haalde een project voor een pensioenvoorziening in Ghana voldoende geld binnen, net als een nieuwe horecagelegenheid aan het Spaarne in Haarlem.

Afgelopen voorjaar hielp de crowdfundingsite bovendien een onverzekerde worstenverkoper aan een nieuwe foodtruck. Het gebeurt vaker dat onverzekerde ondernemers uit de brand worden geholpen door een crowdfundingactie, ook via andere wegen. Zo droeg een anonieme bezoeker dit voorjaar met crowdfunding bij aan de heropening van waterspeeltuin Aquapark Splash, die door storm meerdere speeltoestellen zag sneuvelen.

Duurzame inzetbaarheid

In plaats van op crowdfunding is De Amersfoortse van plan zich meer te richten op het thema duurzame inzetbaarheid. De verzekeraar wil ondernemers hierbij ondersteunen. Onderdeel daarvan is een opleidingsprogramma voor het intermediair over duurzame inzetbaarheid en de problemen waar ondernemers tegenaan lopen. Verder wil De Amersfoortse meer investeren in dienstverlening op het gebied van preventie en re-integratie.

Reageer op dit artikel