nieuws

Italiaanse verzekeraar Cargeas volledig in handen van BNP Paribas Cardif

Branche 494

Italiaanse verzekeraar Cargeas volledig in handen van BNP Paribas Cardif

De Belgische verzekeraar Ageas kondigt aan haar meerderheidsbelang in Cargeas Assicurazioni te verkopen aan BNP Paribas Cardif. Die krijgt daarmee de Italiaanse verzekeraar volledig in bezit. De aandelenoverdracht zal voor het eind van dit kalenderjaar plaatsvinden.

BNP Paribas Cardif had al de helft van de aandelen min 1 in handen van Cargeas Assicurazioni. Cargeas is een Italiaanse aanbieder van zorg-, woonhuis, auto- en kredietverzekeringen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De Belgische verzekeraar Ageas, de rechtsopvolger van Fortis, bezat de andere helft van de aandelen plus 1. Sinds 2009 zijn beide bedrijven samen eigenaar van de Italianen.

Winst €44 miljoen

Ageas doet de aandelen van de hand omdat het slechts een beperkt marktaandeel had in de markt waarop Cargeas actief is. De verzekeraar verwacht €75 miljoen te verdienen met de aandelenverkoop. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouders. Verwacht wordt dat de aandelenoverdracht nog voor het eind van dit jaar kan plaatsvinden. Cargeas boekte in 2016 een nettowinst van €44 miljoen.

Reageer op dit artikel