nieuws

DNB benoemt Else Bos tot directielid

Branche 2096

DNB benoemt Else Bos tot directielid
Else Bos

Else Bos treedt volgend jaar juli toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB), waar zij de portefeuille toezicht onder haar hoede krijgt. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vandaag laten weten.

Bos is de opvolger van Jan Sijbrand, wiens termijn dan afloopt. Hij had bij zijn aantreden in 2011 al laten weten dat hij maar een periode van zeven jaar wilde dienen. Bos liet eind mei van dit jaar weten dat zij per 1 november 2017 stopt als CEO bij PGGM. Ze heeft 15 jaar in directiefuncties gewerkt voor de pensioenuitvoerder.

Topfunctionaris salaris

Bos (1959) studeerde econometrie en werkte daarna ruim dertig jaar in de financiële sector, onder meer bij de banken ABN AMRO en NIBC. Sinds 2002 werkt Bos bij pensioenuitvoerder PGGM, waarvan zij sinds 2013 bestuursvoorzitter is. Gezien de ‘unieke combinatie van kennis en ervaring’waarover Bos beschikt, mag zij van het kabinet meer verdienen dan eigenlijk is toegestaan voor topfunctionarissen in de publieke sector. Haar salaris is vastgesteld op maximaal € 396.000 per jaar.

Toezicht Beleid, Pensioenen en Verzekeringen

Als voorzitter toezicht wordt zij eerstverantwoordelijke voor het toezichtbeleid en fungeert tevens als primair extern aanspreekpunt voor toezichtaangelegenheden. Haar portefeuille zal bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen. Toezicht Banken wordt belegd bij de andere toezichtdirecteur. Bos start 1 mei 2018 bij DNB voor een inwerkperiode van twee maanden en zal in die periode haar kennis van de taken van DNB verdiepen, onder andere in gesprekken met de voorzitter toezicht.

Reageer op dit artikel