nieuws

Akte getekend: NN en Delta Lloyd zijn vanaf morgen juridisch één bedrijf

Branche 2453

Akte getekend: NN en Delta Lloyd zijn vanaf morgen juridisch één bedrijf

De overname van Delta Lloyd door NN Group is nu ook juridisch rond. Vanochtend maakten de twee verzekeraars bekend dat de stukken zijn getekend en ze vanaf morgen (1 juni) als één bedrijf verder gaan. Vandaag is de laatste dag dat in aandelen Delta Lloyd gehandeld kan worden.

Aandeelhouders die aandelen Delta Lloyd hebben, raken die morgen kwijt, maar krijgen daar aandelen NN Group voor terug. De omwisselverhouding is 0,1662 aandeel NN in ruil voor elk aandeel Delta Lloyd. Dat komt overeen met de € 5,40 die NN per aandeel heeft betaald om Delta Lloyd over te kunnen nemen.

Op dit moment zijn nog zo’n 30,5 miljoen aandelen niet in handen van NN. Dat betekent dat op 1 juni ongeveer 5 miljoen nieuwe aandelen NN worden toegekend. De aandeelhoudersvergadering van Delta Lloyd die gepland stond op 7 juni is geannuleerd.

Reageer op dit artikel