nieuws

Aantal banen financiële sector blijft dalen, aantal vacatures groeit wel

Branche 741

Aantal banen financiële sector blijft dalen, aantal vacatures groeit wel

Het aantal banen in de financiële sector blijft afnemen. Dit jaar en in 2018 verdwijnen 12.600 banen, zo’n 5 procent van het totaal. Dat blijkt uit een arbeidsmarktupdate van het UWV. Het aantal vacatures groeit wel, maar vooral voor hoger opgeleiden.

De krimp in de financiële sector is al langer gaande. Van 2012 tot en met 2016 gingen 27.000 banen verloren. Dat was voor een belangrijk deel te wijten aan de dienstverlening via internet en de sluiting van kantoren. Het aantal banen op lager en middelbaar niveau komt daardoor onder druk te staan. In 2016 waren er 26.000 vacatures in de financiële sector voor specialisten en ICT’ers en naar verwachting neemt dat aantal dit jaar verder toe. In 2018 voorziet het UWV een daling van het aantal vacatures.

Vooral oudere bankmedewerker vaak de klos

Vorige week bleek uit de jongste werkeloosheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat het aantal nieuwe uitkeringen voor 50-plussers vanuit de bankensector in eerste vier maanden van dit jaar met bijna de helft (49,8%) is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel