nieuws

Overname Delta Lloyd door NN afgerond

Branche 4214

Overname Delta Lloyd door NN afgerond

Een half jaar na het eerste overnamebod is Delta Lloyd definitief onderdeel geworden van NN Group. De overname is woensdag afgerond, nadat DNB, Belgische Nationale Bank en de Europese Centrale Bank (ECB) een verklaring van geen bezwaar hadden afgegeven. De Europese Commissie ziet mededingingsrechtelijk geen bezwaren tegen de transactie.

NN Group heeft nu 79,9% van de aandelen in Delta Lloyd. Inclusief Delta Lloyd is NN met circa € 7,5 mld omzet de vierde partij op de Nederlandse verzekeringsmarkt, achter Achmea, VGZ en CZ. Zorgverzekeringen niet meegerekend, wordt NN Group met een marktaandeel van zo’n 25% veruit het grootste verzekeringsconcern van ons land.
NN gaat nu beginnen aan de integratie van beide bedrijven. “In de loop van dit jaar zal meer bekend worden gemaakt over de bedrijfsstrategie voor de toekomst”, laat NN weten. Zeker is al wel dat de naam Delta Lloyd gaat verdwijnen.

Benoemingen

Verder zijn de namen bekend gemaakt van de CEO’s Leven, Schade & Inkomen en Bank, die gaan rapporteren aan David Knibbe, die CEO is van de nieuwe combinatie. Vanuit NN krijgen Michel van Elk (CEO Leven), Erik Muetstege (CEO Bank) een rol. Leon van Riet (CEO Schade & Inkomen en de ABN Amro-joint venture) is vanuit Delta Lloyd benoemd.
Er komen vier directeuren die verantwoordelijk zijn voor de samenvoeging van de afdelingen van de twee leven- en bankbedrijven. Vanuit Delta Lloyd zijn dat Annemieke Visser – Brons (Pensioen Services), Diederik Schouten (Pensioen New Business) en Marcel Zuidam (Transformation Office NN Bank). Tjeerd Bosklopper (NN) gaat de samenvoeging van Individueel Leven Services leiden.

Van der Zwan en De Heer

Harry van der Zwan wordt directeur Intermediaire Zaken; hij neemt die rol over van Heleen de Heer. “Zij heeft die functie nu drie jaar vervuld en vindt het een goed moment om iets anders te gaan doen binnen NN”, aldus een woordvoerder. Binnenkort worden er meer benoemingen in de organisatie bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel