nieuws

Neerlandse wint NVGA AM Innovatieprijs 2017 met overstromingsrisicomodel

Branche 1562

Neerlandse wint NVGA AM Innovatieprijs 2017 met overstromingsrisicomodel

Tijdens de Marktdag Volmachten van de NVGA en het Verbond van Verzekeraars vond vandaag de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs plaats. Uit handen van Jannie Benedictus (hoofdredacteur AM) en NVGA-bestuurslid Michael de Nijs nam Rogier van der Kooy Versteeg de Award in ontvangst. De prijs ging naar de Neerlandse voor haar Overstromingsrisicomodel. Het model is een web-enabled verzekeringsoplossing en maakt het overstromingsrisico in Nederland verzekerbaar op vrijwillige basis en tegen een redelijke prijs.

De jury noemt de Neerlandse een volhoudende initiatiefnemer gegeven het feit dat zij tot een verzekeringsoplossing is gekomen voor een risico dat niet eerder verzekerbaar bleek te zijn. Daarvoor heeft de jury grote sympathie en zij vindt het een aansprekend voorbeeld van innovatie. “Deze innovatie heeft impact voor de sector, oog voor optimalisatie van de manier van werken en appelleert aan een reëel probleem.”

De NVGA AM innovatieprijs is bedoeld ter bevordering van de kracht van het volmachtkanaal en bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en positieve publiciteit. De overige genomineerden waren: C-Profile (met Adviesportaal), CED Nederland (met Connect Claims), SUREbusiness (met webapplicatie van SUREnet) en Openclaims (met Schadeveiling).

Kans op overstroming groter dan kans op brand

“Nederland is grotendeels potentieel overstroombaar. In onze delta lopen 9 miljoen inwoners het risico slachtoffer te worden van een overstroming in een gebied waar 65% van het BNP wordt verdiend. Nederland is goed beschermd tegen de gevaren van het water, maar uit de meest recente toetsing in opdracht van Rijkswaterstaat blijkt dat een derde van de (primaire) dijken niet voldoet aan de norm zoals gesteld in de Waterwet. Voor veel locaties in Nederland is de kans op een overstroming vergelijkbaar of zelfs significant groter dan de kans op brand. Is het dan niet vreemd dat dit tot enkele maanden geleden een sinds 1954 onverzekerbaar risico is geweest?”, vertelde  Rogier van der Kooy Versteeg, medeoprichter van Neerlandse eerder aan am:web.

Van der Kooy Versteeg: “Neerlandse heeft het overstromingsrisico weer verzekerbaar gemaakt, op vrijwillige basis en tegen een redelijke prijs. Door de ontwikkeling van de Neerlandse overstromingsverzekering worden volmachtpartijen in staat gesteld om simpel en snel het eigen volmacht-verzekeringspakket voor particulieren uit te breiden met een betaalbare overstromingsdekking. Hiermee is het overstromingsrisico weer eenvoudig en voordelig te verzekeren voor de Nederlandse consument. Veilig en vertrouwd bij de eigen adviseur.”

Reageer op dit artikel