nieuws

Innovatieprijs (1). Levent Türkmen (SUREbusiness): ‘Innovatie kan niet alleen van verzekeraars komen’

Branche 1015

Innovatieprijs (1). Levent Türkmen (SUREbusiness): ‘Innovatie kan niet alleen van verzekeraars komen’

Op 19 april wordt voor de eerste keer de NVGA AM Innovatieprijs uitgereikt. Vijf bedrijven in de volmachtketen werden genomineerd voor de prestigieuze prijs, waaronder SUREbusiness met de webapplicatie SUREnet. Hiermee kunnen adviseurs zakelijke verzekeringen vergelijken. Vijf vragen aan oprichter Levent Türkmen.

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de Innovatieprijs?
“We werden er op gewezen door een van onze volmachtverzekeraars. Toen dachten we ‘tja, waarom niet…, we hebben best wel wat unieks waar we veel innovatie in hebben zitten.”

Wat is het belang van de prijs voor de sector?
“Oei, ja dat is moeilijk in te schatten. Maar wat je nu wel merkt is dat er best veel nieuwe initiatieven en kansrijke ideeën zijn in een bedrijfstak die toch een beetje stoffig en saai imago heeft. In die zin heeft de prijs en de media-aandacht ervoor gezorgd dat we dat met zijn allen gaan zien. Goede zaak lijkt me.”

Wat betekent jullie innovatie voor het volmachtkanaal en de adviseur?
“Het volmachtkanaal laat hiermee zien dat het absoluut toegevoegde (innovatieve) waarde heeft, want het kan niet alleen van de verzekeraars komen, dat is te mager. Adviseurs krijgen hiermee brede toegang tot de zakelijke verzekeringsmarkt en verstevigen hiermee hun onafhankelijke positie.”

Welke resultaten hebben jullie al geboekt met jullie innovatie?
“We begonnen in september en hebben nu 150 advieskantoren als partner. Dagelijks zien we de adviseurs actief met vergelijkingen, offertes en aanvragen. De portefeuillegroei is fenomenaal.”

Mochten jullie winnen, wat levert dat jullie op?
“De aandacht voor onze onderneming geeft ons veel energie om verder te gaan, dat is het vooral.”

Reageer op dit artikel