nieuws

Innovatieprijs (3). Rogier van der Kooy Versteeg (Neerlandse): ‘Op veel locaties is kans op overstroming stuk groter dan brand’

Branche 1041

Innovatieprijs (3). Rogier van der Kooy Versteeg (Neerlandse): ‘Op veel locaties is kans op overstroming stuk groter dan brand’

Op 19 april wordt voor de eerste keer de NVGA AM Innovatieprijs uitgereikt. Vijf bedrijven in de volmachtketen werden genomineerd voor de prestigieuze prijs, waaronder Neerlandse met hun vernieuwde overstromingsverzekering. Vijf vragen aan Rogier van der Kooy Versteeg, medeoprichter van Neerlandse.

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de Innovatieprijs?
“Verschillende mensen uit de sector tipten om ons in te schrijven voor de NVGA AM Innovatieprijs. Zij overtuigden ons met de vleiende woorden dat de overstromingsverzekering van Neerlandse toch zeker tot dé innovaties in de verzekeringssector van Nederland behoort.”

Wat is het belang van de prijs voor de sector?
“De NVGA AM innovatieprijs is een prachtig podium om iedereen in Nederland te laten zien dat de verzekeringssector, en het volmachtbedrijf in het bijzonder, volop in beweging is. En misschien wel het belangrijkste: dat het niet zoals vaak slechts bij windowdressing voor gevorderden blijft, maar dat we het gewoon doen en echt de handschoen oppakken.”

Wat betekent jullie innovatie voor (het werk van) het volmachtkanaal en de adviseur?
“Nederland is grotendeels potentieel overstroombaar. In onze delta lopen 9 miljoen inwoners het risico slachtoffer te worden van een overstroming in een gebied waar 65% van het BNP wordt verdiend. Nederland is goed beschermd tegen de gevaren van het water, maar uit de meest recente toetsing in opdracht van Rijkswaterstaat blijkt dat een derde van de (primaire) dijken niet voldoet aan de norm zoals gesteld in de Waterwet. Voor veel locaties in Nederland is de kans op een overstroming vergelijkbaar of zelfs significant groter dan de kans op brand. Is het dan niet vreemd dat dit tot enkele maanden geleden een sinds 1954 onverzekerbaar risico is geweest?

Neerlandse heeft het overstromingsrisico weer verzekerbaar gemaakt, op vrijwillige basis en tegen een redelijke prijs. Door de ontwikkeling van de Neerlandse overstromingsverzekering worden volmachtpartijen in staat gesteld om simpel en snel het eigen volmacht-verzekeringspakket voor particulieren uit te breiden met een betaalbare overstromingsdekking. Hiermee is het overstromingsrisico weer eenvoudig en voordelig te verzekeren voor de Nederlandse consument. Veilig en vertrouwd bij de eigen adviseur.”

Welke resultaten hebben jullie al geboekt met jullie innovatie?
“Wij meten sinds de introductie in de zomer van 2016 een fors toenemend overstromingsrisicobewustzijn onder de Nederlanders en zien een alsmaar groeiend aantal distributiepartners. Wij zijn enorm trots op dit tot nu toe behaalde resultaat.”

Mochten jullie winnen, hoe gaan jullie dat dan vieren?
“Natuurlijk hebben wij dit niet alleen gedaan, maar maken wij het verschil met een team van slimme mensen van zowel binnen als buiten de verzekeringssector. Dus als wij de prijs winnen dan dragen wij deze op aan hen, drinken we een heerlijk glas champagne en gaan wij op volle vaart verder op de ingeslagen weg om het verschil te maken in verzekeringsland.”

Reageer op dit artikel