nieuws

Zweedse dienstverlener wil Nederlandse markt veroveren met robo-advies

Branche 2120

Zweedse dienstverlener wil Nederlandse markt veroveren met robo-advies

Het Zweedse Söderberg & Partners, onafhankelijk adviseur en provider van verzekeringen, heeft een minderheidsbelang genomen in Floreijn Groep. De Zweden willen via het adviesbedrijf uit Gouda de Nederlandse markt betreden en veroveren met hun fintechoplossingen waaronder robo-advies.

Söderberg & Partners was in Zweden een van de eerste aanbieders van robo-advies vanuit een hybride benadering: in combinatie dus met traditionele adviseurs. Het bedrijf wil nu ook buiten Scandinavië groeien en ziet daarvoor veel mogelijkheden op de Nederlandse markt. “De Nederlandse pensioenmarkt is net zo groot als de hele Scandinavische markt”, zegt CEO Gustaf Rentzhog van Söderberg. “We zien veel kansen als we onze technologische toepassingen in Nederland invoeren. Op de lange termijn willen we hier de leidende partij worden voor financieel advies.”

Floreijn verwacht dat het door de samenwerking meer kan investeren in financiële adviesplatforms. Het bedrijf uit Gouda hoopt zijn positie op de Nederlandse markt van pensioenen, arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekeringen verder te versterken. Floreijn richt zich op grootzakelijke ondernemingen. De fintechdiensten van Söderberg richten zich zowel op de werkgevers als de achterliggende individuele werknemers.

Reageer op dit artikel