nieuws

Commissarissen NN kiezen voor nog vier jaar Friese

Branche 1606

Commissarissen NN kiezen voor nog vier jaar Friese

Of er voor Mark Rutte een volgende termijn is weggelegd moet nog duidelijk worden, maar Lard Friese blijft nog vier jaar de topman van NN Group.

De raad van commissarissen van het concern heeft het voornemen om Friese te herbenoemen als CEO en bestuursvoorzitter van NN. De huidige bestuurstermijn loopt af op de algemene vergadering van aandeelhouders op 1 juni van dit jaar. De benoeming wordt definitief nadat de deelnemers aan de vergadering ervan op de hoogte zijn gesteld.
Friese is sinds 1 maart 2014 CEO van NN. Hij leidde het bedrijf ook al tussen 2008 en 2011, toen Nationale-Nederlanden nog onderdeel was van ING. Hij kreeg daarna een andere rol bij ING Insurance, maar keerde in 2013 terug bij NN in de aanloop naar de beursgang en de onthechting van ING.

Reageer op dit artikel