nieuws

Brexit zet financiële arbeidsmarkt verder onder druk

Branche 1437

Brexit zet financiële arbeidsmarkt verder onder druk

Britse financiële ondernemingen die ingegeven door de Brexit plannen hebben te verhuizen naar Nederland zetten de financiële arbeidsmarkt verder onder druk. Dat stelt detacheerder en recruiter Yacht op basis van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’. In die periode steeg het aantal geplaatste vacatures in de sector met 31% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015.

“Je ziet dat we nu al kampen met een zeer krappe arbeidsmarkt, namelijk een grotere vraag naar professionals dan aanbod. Dit speelt vooral in Amsterdam. De mogelijke vestiging van Britse bedrijven betekent meer concurrentie bij de zoektocht naar geschikt personeel”, zegt Erwin Koenderman, directeur Yacht Finance.

Volgens Yacht stijgt de vraag naar professionals in de financiële sector al sinds 2013. In 2016 is die vraag met 13% gestegen ten opzichte van 2015. Uitschieters zijn assistant accountants (+40% ten opzichte van vorig jaar) , generieke controllers (+27%) en assistent controllers (+26%). De vraag naar adviesfuncties krimpt met 9%. In het vierde kwartaal van 2016 waren er in totaal 36.100 vacatures.

Honkvast

Uit de cijfers van Yacht blijkt dat 77% van de medewerkers in Nederland meer dan tevreden is met hun huidige baan. Van de 600 ondervraagde hoogopgeleide werknemers in finance staat 13% niet open voor een nieuwe job en zoekt 16% actief naar een nieuwe baan. Koenderman trekt daaruit de conclusie dat financiële professionals redelijk honkvast zijn. “Ook uit deze cijfers zou je kunnen opmaken dat het voor Britse bedrijven nog niet zo eenvoudig wordt om talenten over te halen voor hen te komen werken.”

Reageer op dit artikel